Anslagstavla kork – nåla fast dina papper

anslagstavla korkVad är det som gör anslagstavla kork så mycket bättre än till exempel en anslagstavla i magnet? Magnetiska material är smidiga och lätta att använda men det är långt ifrån säkert att en magnet kan hålla upp lika många papper som en ensam nål skulle kunna. Anslagstavla i kork är hållbara och själva korken är ett fast material som tillsammans med nålar kan hålla uppe fler papper än du kanske kan tro.

Materialet kork som används till anslagstavla kork är gjort utav korkekens bark. Barken kan vara massiv eller pressad, varav pressad är det som används till anslagstavla i kork. Pressad bark är massor utav barkbitar som pressats ihop och massiv är en stor bit utskuren i ett stycke. Det är tack vare att barken som används till anslagstavla kork är flera små bitar som pressats ihop som gör att ytan som skapas är perfekt att fästa nålar i utan de trillar av.

En anslagstavla i kork finns i många olika typer av affärer eftersom det är en vanlig pryl som varje hem borde ha. På internet kan du dock hitta en mer specifik anslagstavla kork som passar dig.